Het belang van tissue based planning bij borstvergroting

Borstvergroting is een uiterst lonende ingreep, zowel voor de patiënt als voor de chirurg. Als patiënt krijgt u de voordelen van een verbeterde borstvorm, -grootte en -projectie, verbeterde borstsymmetrie en een esthetisch aangename decolleté. Als chirurg daagt deze ingreep mij uit om state-of-the-art resultaten te leveren, met behoud van een natuurlijk evenwicht tussen het toegenomen borstvolume en uw borstwand.

Borstvergroting of boobjob met borstimplantaten door Dr Karl Waked

Tissue based planning voor state-of-the-art borstvergroting

Het evenwicht vinden tussen wat u wilt en wat uw borsten kunnen hebben, zorgt voor optimale kwaliteit en een optimaal chirurgisch resultaat.

Om aan uw verwachtingen te voldoen, maar tegelijkertijd een duurzaam en evenwichtig resultaat te garanderen, is het concept van tissue based planning uiterst belangrijk bij een borstvergroting. Vrij vertaald is het aan u en mij om een gemeenschappelijke consensus te vinden tussen wat u wilt en wat uw borsten kunnen hebben.

Laat het me uitleggen.

Elk consult begint met het onderzoeken van uw "waarom" en het begrijpen van uw wensen en verwachtingen. Tenslotte is het doel van esthetische plastische chirurgie het verbeteren van uw lichaamstevredenheid en zelfvertrouwen.

Bij elke operatie moet echter ook rekening worden gehouden met de anatomische verhoudingen van het geopereerde gebied, in dit geval uw borsten en borstwand. Bij het plannen van een borstvergroting moet met verschillende factoren rekening worden gehouden:

  • Het huidige borstvolume, de hoeveelheid borstklier- en vetweefsel en de verhouding tussen beide

  • Deborstconus: de huidige borstvorm, tepelpositie, borstprojectie en verhoudingen tussen boven- en onderpool

  • De borst enveloppe: de hoeveelheid, de kwaliteit en de elasticiteit van de huid

  • De borstfootprint: de positie van uw borst ten opzichte van uw borstkas

  • De positie en definitie van de inframammaire plooi

  • De borstbreedte, de breedte van uw borstwand en de verhouding tussen beide

Tissue based planning en borstmetingen voor borstvergroting of boobjob door Dr. Karl Waked

Respecteer de anatomie, analyseer de borsten

Goede chirurgische resultaten kunnen alleen worden bereikt door de anatomie te respecteren, rekening te houden met de borstafmetingen en de verhoudingen tussen borst en borstwand te respecteren.

Tijdens het klinisch onderzoek zal ik elk aspect dat ik net noemde analyseren. Ik heb deze informatie nodig om een duidelijke beslissing te nemen met betrekking tot:

  • Welke implantaatvorm is het meest geschikt voor uw borsten?

  • In welk vlak moet het implantaat worden geplaatst?

  • Welke incisie is nodig om de implantaten te plaatsen?

  • Welk implantaatvolume is geschikt voor uw borsten?

In de meeste gevallen bezoekt een patiënte mijn consultatie met een duidelijk idee welk implantaatvolume ze wil en welke implantaatvorm ze verkiest. Ik neem voldoende tijd om uw verwachtingen na te vragen en uw belangrijkste zorgen te begrijpen. Het is dan aan mij, de chirurg, om een grondige analyse te maken van alle aspecten van uw borsten en te beslissen of de gewenste implantaatvorm en het gewenste volume goed bij uw borsten passen. We bekijken verschillende mogelijkheden met betrekking tot vorm, projectie en volume van het implantaat. We plannen 1 of 2 proefsessies waarbij u verschillende implantaten kunt uitproberen en de resultaten kunt simuleren. De verschillende mogelijkheden worden bepaald door de metingen die ik uitvoer.

De keuze van een borstimplantaat is een gezamenlijke beslissing

Het kiezen van de juiste borstimplantaten vereist een goede borstanalyse en een goed begrip tussen patiënt en chirurg.

Als onze meningen overeenkomen, geweldig! Dan kunnen we verder ingaan op de procedure en postoperatieve nazorg. Als uw verwachtingen minder realistisch zijn, zal ik u in detail uitleggen waarom u met een ander soort implantaat betere en stabielere resultaten op de lange termijn krijgt. Als de verwachtingen niet overeenkomen, is dat meestal omdat de patiënt hoopt op een veel groter implantaat dan haar borsten kunnen hebben. Dit leidt echter meestal tot meer complicaties op de lange termijn, zoals bottoming out, overstrekte onderpool, dunner wordende huid en verkeerde plaatsing van het implantaat, met een onaangenaam esthetisch resultaat.

Maar door de principes van weefselplanning te respecteren, het juiste implantaat voor elke borst te kiezen en meticuleus te opereren, kunnen we geweldige resultaten bereiken.

Lees hier meer over borstvergroting.

Als u klaar bent om uw borstimplantaat operatie in meer detail te bespreken, aarzel dan niet om uw consultatie te boeken via mijn contactpagina.

Vorige
Vorige

ARtery 3D, een innovatieve weg naar veiligere dermale fillerbehandelingen

Volgende
Volgende

Het belang van geïnformeerde besluitvorming bij borstimplantaatchirurgie