Optimale veiligheid bij Brazilian Butt Lift chirurgie

Een Brazilian Butt Lift is een alles-in-één procedure die niet alleen de esthetiek en contouren van uw billen verbetert, maar tegelijkertijd ongewenste vetophopingen in andere lichaamsgebieden (zoals de buik, de flanken en de dijen) verwijdert, uw taille versmalt, uw buik platter maakt, de rondingen van de flanken en de rug definieert en de bekende verhouding tussen taille en heup verbetert. Het vergt veel technische en anatomische kennis en vaardigheden om deze ingreep op een doeltreffende en veilige manier uit te voeren.

BBL van boven naar beneden

Deze all-in-one procedure resulteert in een complete lichaamstransformatie en benadrukt het vrouwelijke silhouet enorm.

BBL-chirurgie krijgt soms de slechte reputatie een risicovolle operatie te zijn. Vooral het transplanteren van vet in de billen wordt in verband gebracht met ernstige complicaties. En ik moet u daarover vertellen tijdens uw consultatie. Echter, zoals elke operatie, met de juiste opleiding, een uitstekende chirurgische techniek, goede pre- en postoperatieve zorg en toewijding van de chirurg, kan BBL-chirurgie worden uitgevoerd in een gecontroleerde, veilige en zeer gespecialiseerde omgeving. Om optimale veiligheid bij BBL-chirurgie te bieden, zijn onlangs richtlijnen gepubliceerd door tal van gerespecteerde internationale organisaties, waaronder de International Society for Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), de American Society of Plastic Surgeons (ASPS), de Plastic Surgery Foundation (PSF), de Aesthetic Society en de Aesthetic Surgery Education and Research Foundation (ASERF).

Deze richtlijnen zijn:

1. Normen voor opleiding, accreditering en bevoegdheden.

Gluteale vettransplantaties mogen alleen worden uitgevoerd door chirurgen die bevoegd zijn om die chirurgische procedure uit te voeren in een door het land of de staat erkend of gelicentieerd ambulant chirurgisch centrum of ziekenhuis.

In mijn praktijk voer ik BBL-chirurgie uit in zowel een universitair als een privé-ziekenhuis. Beide klinieken voldoen aan alle vereiste technische en veiligheidsmaatregelen. Bovendien zijn er zeer strikte protocollen ingesteld om een optimale veiligheid van de patiënt te garanderen voor, tijdens en na de operatie.

2. Real-Time Echografie Ondersteunde Gluteale Vet Injecties. 

Als aanvulling op de vaardigheid en het oordeel van een gekwalificeerde chirurg is real-time beeldvorming tijdens de injectie van de billen een verstandige stap om ervoor te zorgen dat chirurgen boven de fascia van de bilspieren blijven. Het gebruik van echografie om ervoor te zorgen dat het vettransplantaat in een veilig anatomisch vlak wordt aangebracht, wordt ten zeerste aanbevolen.

Er lopen enkele grote bloedvaten tot diep in de spieren van de billen. Als deze vaten tijdens de operatie worden beschadigd, kan het geïnjecteerde vet in de bloedstroom terechtkomen en uiteindelijk de vaten in de long blokkeren. Daarom is BBL-chirurgie in verband gebracht met enkele fatale complicaties. Om ervoor te zorgen dat het vet alleen wordt geïnjecteerd in de vetlaag boven de spier (en dus ver weg van de bloedvaten), maak ik gebruik van real-time echogeleiding tijdens de operatie. Dankzij de echografie kan ik het geïnjecteerde vet te allen tijde zien en heb ik 100% zekerheid dat ik boven de spier blijf.

3. Pre- en postoperatieve zorg en toezicht.

Chirurgen moeten vóór de operatie actief betrokken zijn bij hun patiënten en een arts-patiëntrelatie opbouwen. Chirurgen moeten zowel de standaard postoperatieve zorg beheren als beschikbaar zijn om alle complicaties voor hun patiënten te behandelen. Dit moet het geval zijn ongeacht of de patiënt lokaal is of heeft gereisd om de procedure te ondergaan. Chirurgen die patiënten op afstand behandelen, hebben uitgebreide pre- en postoperatieve klinische zorgprotocollen nodig en moeten beschikbaar zijn om rechtstreeks zorg te verlenen of deel te nemen aan het beheer van postoperatieve complicaties.

Elke BBL-operatie vereist ten minste één (en bij voorkeur twee) consultaties om de procedure in detail uit te leggen, evenals de pre- en postoperatieve protocollen die moeten worden gevolgd. Mijn doel aan het einde van de consultatie is dat u volledig begrijpt  welk type operatie zal worden uitgevoerd, hoe het postoperatieve verloop zal zijn en welke resultaten u kunt verwachten. Dit geldt zowel voor nationale als internationale patiënten. Zeer gespecialiseerde protocollen zijn opgesteld die gemakkelijk en duidelijk te begrijpen zijn, zodat u volledig op de hoogte bent van wat er voor, tijdens en na de operatie zal gebeuren.

4. Ethische bedrijfsvoering.

Ongetrainde of onvoldoende opgeleide chirurgen, of operatieassistenten die geen chirurg zijn, mogen geen kritieke delen van een BBL-chirurgie uitvoeren, met inbegrip van zowel de injectie van vet als de vetafname door liposuctie.

BBL-chirurgie is een operatie die een hoog niveau van technische vaardigheden en anatomische kennis vereist. Aangezien de hele operatie plaatsvindt via een paar kleine incisies, vereist het een enorme hoeveelheid focus en toewijding van de chirurg om de operatie tot in de perfectie uit te voeren. Intensieve training is daarom een vereiste voordat de BBL-chirurgie aan patiënten wordt aangeboden. Ik heb een intensieve 6 maanden aanvullende opleiding in een van de meest gerenommeerde centra ter wereld (Cirumed Clinic in Marbella, Spanje) voor body-contouring en BBL-chirurgie en heb tijdens die opleiding meer dan 300 operaties uitgevoerd. Daarnaast neem ik deel aan verschillende congressen en bijeenkomsten het hele jaar door om op de hoogte te blijven van de nieuwste chirurgische technieken en veiligheidsrichtlijnen in de body-contouring chirurgie. Dankzij deze ruime ervaring kan ik mijn patiënten de best mogelijke zorg bieden.

Wilt u meer lezen over Brazilian Butt Lift chirurgie? Klik hier om meer te lezen over de procedure en boek uw consultatie.

Vorige
Vorige

Het belang van geïnformeerde besluitvorming bij borstimplantaatchirurgie

Volgende
Volgende

De wet op de esthetische praktijken in België